Votar allà on fa més mal: cap vot a Trias ni a Collboni, ni directe ni per omissió

26 de maig de 2023

La CUP Barcelona-l’Alternativa declara que en aquestes eleccions la ciutat es juga seguir com sempre o forçar una alternativa

La CUP Barcelona-l’Alternativa tanca campanya a la ciutat amb un missatge clar: “si no vols a Collboni, no votis a qui farà alcalde a Collboni dins l’ajuntament”, han interpel·lant a Barcelona en Comú. “Si no vols a Trias, no votis a qui farà alcalde a Trias”, diuen assenyalant a Esquerra Republicana de Catalunya. En resum, si no es vol ni a Collboni ni a Trias d’alcalde, l’únic vot que pot generar una alternativa i que després pressionarà per posar els temes que els hi fan mal sobre la taula és la CUP-l’Alternativa.

Ho han explicat Basha Changue i Eulàlia Reguant en roda de premsa a la plaça dels Països Catalans alhora que diversos militants de la candidatura han desplegat una pancarta on es llegia: “Ni CIU, ni PSC. Vota el que més mal els fa. Vota CUP!”

Al llarg de la seva campanya electoral, la candidatura ha parlat principalment de la necessitat d’una alternativa. Una alternativa que la resta de candidatures no manifesten, ja que aprofiten per recuperar velles claus i recuperar velles cadires. I és que com assenyalen, la major part dels discursos de la campanya han sigut en clau electoralista en l’àmbit de pactes sense plantejar una alternativa al model de ciutat. Però, la candidatura es pregunta que pactes per a què. “Senyora Colau, senyor Maragall pactaran per seguir venent aquesta ciutat al millor postor o estan disposats a plantar cara als lobbies? A treballar per una ciutat on la vida no sigui una lluita per la supervivència?”, han reclamat situant així com a imprescindible treure a les dretes i als partits que es diuen d’esquerres, com el PSC, de les institucions.

Basha Changue, Eulàlia Reguant i Adriana Llena a la roda de premsa de final de campanya a la plaça Països Catalans | Roser Gamonal

L’única solució a tot plegat, han explicat, és tornar a l’Ajuntament per recuperar una Barcelona com a capital dels Països Catalans i això només ho pot fer la CUP: “El país no pot tornar a estar governat per la sociovergència, la resta d’opcions polítiques no representen un canvi a aquest model”. La CUP assenyala que diumenge cal triar entre un model que arreu del país desplega el marc de la sociovergència i la patronal que el venen i el trinxen a base de macroprojectes o el model que aposta pel territori, la independència i la defensa de drets. Eulàlia Reguant ha definit el primer marc com el de la sociovergència republicana:  “el país del Hard Rock, dels Jocs Olímpics d’hivern, l’ampliació de l’aeoroport i de l’aigua en mans d’AGBAR és el país que vol el PSC i que apuntala ERC”. 

Però davant tot això, malgrat tot això, la CUP. La CUP-l’Alternativa com a candidatura de canvi ferm, de pressió als lobbies, a la patronal i a l’estat. Una candidatura que ha fet 19 actes de ciutat i encara alguns més deslocalitzats i autogestionats als barris. Una candidatura que amb encartellades, embustiades, paradetes, carrer a carrer ha explicat que el 28 de maig tornarà a l’Ajuntament per imposar l’agenda que demana la ciutat resumit en tres punts: decreixement, fora voltors i capitalitat. “L’única alternativa és la CUP-l’Alternativa; feu-nos tornar amb força a l’ajuntament La CUP l’Alternativa és el vot útil. Un vot útil en la defensa del català. Un vot útil en la defensa de l’habitatge per a tothom. Un vot útil en la defensa de la ciutat i de les seves veïnes. Contra l’extrema dreta i contra aquells que ens vulguin convertir en figurants del seu aparador, les veïnes resistim i avancem”.