Per garantir l’accés universal a uns serveis públics de qualitat, municipalització i gestió directa 

22 de maig de 2023

La CUP Barcelona-l’Alternativa com a garant d’uns serveis 100% públics: “El nostre és un vot segur, un vot independentista i d’esquerres. El senyor Maragall i la senyora Colau han de ser clars. Per a qui pensen governar?”

En un nou acte en l’onzè dia de campanya la CUP Barcelona-l’Alternativa ha ocupat la plaça Conxa Pérez a Sant Antoni per parlar de serveis públics. Ja presentada en roda de premsa al matí, la CUP té una proposta clara: remunicipalitzar els serveis externalitzats i evitar qualsevol intent de retallar drets socials així com noves externalitzacions als serveis públics. En aquest sentit, proposen realitzar un Decret d’Alcaldia amb mesures concretes per tal d’estudiar i començar els processos d’internalització i recuperació del major nombre dels 700 contractes amb empreses privades.

Qui serà capaç de donar suport a aquesta proposta? Això és el que principalment s’han preguntat a l’hora de desplegar la seva aposta durant l’acte celebrat a Sant Antoni. Així, la CUP s’ha presentat com una candidatura fidel i responsable amb el país i la gent treballadora: “som el vot que garanteix que tot giri a l’esquerra, que es confronti amb l’estat, que s’avanci nacionalment i socialment”. Dalt de l’escenari, Eulàlia Reguant ha afirmat amb contundència que el vot a la CUP és un vot segur, un vot independentista i d’esquerres. “El senyor Maragall i la senyora Colau han de ser clars. Prou confusions. Amb qui pensen governar? Per a qui pensen governar?”, ha preguntat.

Eulàlia Reguant: “El nostre és un vot segur, un vot independentista i d’esquerres. El senyor Maragall i la senyora Colau han de ser clars. Per a qui pensen governar?” | Roser Gamonal

Així, la CUP vol trencar amb la dicotomia que sembla que s’ha creat: i és que per ells, si la gent ha de triar entre la Barcelona de Trias i la de la catifa vermella o la Barcelona de Collboni i la de més policia, la del senyor Batlle i la GUB que ahir va agredir a dos monitors d’esplai, la ciutat haurà perdut independentisme i haurà perdut posicionament d’esquerres. “La CUP va empènyer per l’1-O, al costat de tot un poble dempeus. Quan hi som es parla d’aigua, es lluita contra Agbar, es municipalitzen serveis, es combat el feixisme. En canvi, si no hi som, si ens silencien, s’ha vist com amagaven l’estelada, com parlaven d’okupacions amb un desnonament cada 45 minuts. S’ha vist com canviaven de llengua depenent d’on fan campanya condemnant la nostra llengua i com parlaven més de carreteres i totxos en lloc d’educació, sanitat o aigua, allò que és necessari per viure”, han manifestat.

Així, amb la promesa de ser un vot segur, un vot independentista i d’esquerres han volgut deixar clares les intencions de la candidatura de treballar per la remunicipalització i la gestió directa dels serveis públics. 

L’acte ha comptat amb les intervencions d’Eulàlia Reguant, diputada al Parlament de Catalunya, Ivan González, candidat de Guanyem Cerdanyola, Maria Rovira, exregidora a l’Ajuntament de Barcelona per la CUP, i Basha Changue, candidata a l’alcaldia de Barcelona.

 

Basha Changue a Sant Antoni | Roser Gamonal