La CUP Barcelona-L’Alternativa ho té clar: la Barcelona que lluita és l’única possibilitat de canvi

12 de maig de 2023

La CUP Barcelona-L’Alternativa ha presentat la seva proposta per capgirar l’Ajuntament de Barcelona en el pròxim mandat en un acte de cohesió i motivació.

Eulàlia Reguant, Carles Riera i Mireia Vehí han donat pas a les candidates de Barcelona amb Basha Changue al capdavant. 

La CUP Barcelona-L’Alternativa ha iniciat la seva campanya al districte de Nou Barris envoltats de veïnes i militància d’arreu de la ciutat. L’acte ha traslladat un missatge clar: cal una Alternativa per a l’actual model de ciutat la ciutat i aquesta alternativa només la pot portar la CUP. 

Amb el tancament per part de Basha Changue, candidata a l’alcaldia de Barcelona per la CUP, s’ha volgut traslladar la necessitat de tornar a ser la punta de llança del conflicte amb l’estat espanyol. Entenent la capitalitat de la ciutat, Changue ha declarat: “L’esquerra independentista ho tenim clar, no hi ha independència sense socialisme, no hi ha socialisme sense independència i no hi ha independència si no és pel conjunt de la nació, pel conjunt dels Països Catalans”. En aquest sentit, la candidata ha explicat que no encapçala una candidatura per a tothom, ja que “Barcelona és una ciutat en conflicte entre capital i vida”. 

La candidatura opina que l’absència de la CUP a l’Ajuntament els ha posat les coses fàcils al lobby turístic i immobiliari. “La dreta s’ha fet més dreta, oferint catifes vermelles sense cap vergonya. El centre s’ha fet més dreta, reforçant l’alarma de la seguretat i la criminalització de la pobresa. I l’esquerra s’ha fet més centre, quan concilia amb els lobbies simulant defensar els interessos de les classes populars”, ha acusat Changue. I en aquest sentit, ha apuntat que no són la candidatura de totes perquè són les que busquen una Barcelona que garanteixi unes vides dignes de ser viscudes. Una candidatura per i des de les veïnes que lluiten, les úniques capaces de trencar amb el model de ciutat.

Així doncs, durant l’acte s’han repetit dues consignes clares. Una, que la CUP Barcelona-l’Alternativa és qui representa la Barcelona que lluita, pels carrers, els barris, la ciutat, els recursos, les cases i les camarades. I dos, que, com sempre, ho volen tot. 

Basha Changue no ha parlat sola damunt l’escenari situat en aquest inici de campanya a Via Júlia. Ho ha fet tancant un acte que ha obert la candidata a consellera de districte per Nou Barris, Melani Barbero. Després de Barbero, Carles Riera, Mireia Vehí i Eulàlia Reguant, per aquest ordre, han traslladat l’esperit essencialment municipalista de la CUP a les assistents i la clara importància de desplegar l’estratègia de la Unitat Popular. Durant les seves intervencions, no han oblidat assenyalar aquells que ens dificulten viure en dignitat i llibertat i quin és el projecte que cal desenvolupar des de la ciutat per crear país. 

Jordi Estivill i Adriana Llena, número dos i tres respectivament de la candidatura, també han participat d’aquest acte d’inici que ha començat a les 19:30 hores per allargar-se fins més enllà de les 00h. Els candidats han volgut recordar les paraules de Daniel Bensaïd: “Militar és el contrari d’una passió trista. És una experiència alegre malgrat els moments dolents. El meu partit és el partit de les flors i els rossinyols”. I amb aquesta energia, i sense oblidar les situacions difícils a les quals s’enfronten per manca de visibilitat mediàtica per exemple, Llena ho ha deixat clar: “Nosaltres som aquesta gent i que ningú es pensi que per falta de minuts de tele nosaltres plegarem”. I ha seguit: “La visibilitat ens la guanyarem amb la feina ben feta. Que de militar en sabem i aquest és el nostre compromís per tota la vida. Però ara ens hi juguem molt i serà d’aquells moments on, com sempre, sabrem estar a l’altura. Fem-ho amb la il·lusió, l’entusiasme i l’alegria que necessita la nostra gent per combatre la desafecció, la frustració i la desesperança”.

A l’acte també han participat algunes altres candidates i militants per presentar els eixos de campanya:

  • Per una Barcelona dels barris i les classes populars: Per una ciutat de les veïnes: xarxa, suport mutu i comunitat. Recuperem els carrers, recuperem els barris, recuperem la Barcelona que lluita.
  • Per una Barcelona ecologista i habitable: Lluitem contra la destrucció del territori i la ciutat. Per una ciutat ecologista i socialment justa.
  • Per una Barcelona que defensi els drets de totes: Posem la vida al centre defensant tots els drets de les classes populars. Per una ciutat que garanteixi pa, sostre, treball i papers a totes les seves veïnes.
  • Per una Barcelona que blindi els serveis públics: Construïm noves sobiranies i lluitem per uns serveis 100% públics i unes condicions laborals dignes per a les treballadores.
  • Per una Barcelona que garanteixi l’habitatge: Per unes vides que valgui la pena ser viscudes, expulsem especuladors i voltors dels nostres barris. Garantim el dret a l’habitatge i que ningú es quedi sense aigua, llum o sostre.
  • Per una Barcelona independentista: Lluitem pels drets polítics del poble català: lluitem per la independència dels Països Catalans i la democràcia popular.
  • Per una Barcelona que bategui en català: Defensem la llengua enfront del Règim. Participem, apropem i enfortim la cultura popular als barris i fem xarxa a les comunitats.
La CUP Barcelona-L’Alternativa després de la primera encartellada | Gisela Jané